6. 12. 2015

Skupina nadšenců na pod hlavičkou Vinohradského spolku přišla se skvělým nápadem Komunitní zahrady pod ořechem. Jedná se o komunitní zahradu, která bude fungovat v areálu Domova pro seniory na Věstonické ulici. Cílem zahrady je propojit mladší a starší generaci pomocí pěstování rostlin a zároveň oživit a otevřít prostor krásné, ale doposud uzavřené zahrady u domova pro seniory.

U péče o pěstované rostliny se zde mladé rodiny z Vinohrad, které na panelovém sídlišti nemají dostatek přírody a zeleně, budou potkávat s obyvateli domova pro seniory, kterým tím přineseme novou radost do života. Aby zahrada vznikla, potřebuje Vinohradský spolek vaši pomoc. Nyní pomůžete jednoduše tak, že přijdete na Předvánoční Brněnský vývar a budete hlasovat pro vinohradskou Komunitní zahradu pod ořechem.

Co je Brněnský vývar? Jedná se o charitativní akci, na které se krátce odprezentuje 5 projektů. Diváci, kteří zaplatili vstupné, poté hlasují pro projekt, kterému fandí. Vítěz poté bere vše. Ve hře je výtěžek z celé akce, tedy například 20 tis. Tyto finance by nám do rozjezdu zahrady hodně pomohly.

Jak můžete podpořit Komunitní zahradu pod ořechem? Jednoduše přijďte na Předvánoční Brněnský vývar, zaplaťte vstupné minimálně 89 Kč a po představení projektů hlasujte právě pro ten náš. Brněnský vývar se koná ve čtvrtek 10. 12. od 19:00 v Domě umění.

Gabriela Růžičková, předsedkyně Vinohradského spolku

vyvar